Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:40:09 GMT

«قوری قلعه»، شگفتی و زیبایی بی‌انتها

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۷۲۳۴

«قوری قلعه»، شگفتی و زیبایی بی‌انتها

ایسنا/خراسان رضوی کرمانشاه با طبیعتی بی‌نظیر و چشم‌نواز خود باعث شده که این منطقه هر ساله جزء مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد. غار «قوری قلعه» در روانسر یکی از دلایلی است که تعداد زیادی گردشگر به کرمانشاه سفر می‌کنند.

غار «قوری قلعه» در فاصله 87 کیلومتری استان کرمانشاه، در 20 کیلومتری شهرستان روانسر و در دامنه کوه «شاهو» قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این غار در یکی از تماشایی‌ترین دره‌های استان کرمانشاه جای گرفته است.

«قوری قلعه» توسط عده‌ای از غارشناسان انگلیسی در سال 1355 کشف شد، پس از کشف غار گروه دیگری از غارنوردان فرانسوی به تحقیق در مورد این اثر پرداختند و قدمت این غار را حدود 65 میلیون سال تخمین زدند.

یکی از ویژگی‌های «قوری قلعه» وسعت آن است که در بین دیگر غارهای آبی خاورمیانه در رتبه اول قرار گرفته است؛ مساحت این غار حدود سه کیلومتر، طول آن 12 کیلومتر و عمق آن نزدیک به سه هزار 140 متر است. دما درون غار «قوری قلعه» 7 تا 11 درجه و در تمام فصل‌های سال ثابت است.

این غار در لیست یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است. این اثر طبیعی شامل  بخش‌های دیدنی نظیر تالار مریم، تالار مسیر برزخ، تالار بلور و تالار عروس می‌شود.

 تالار عروس در عمق هزار 500  متری غار قرار دارد، جنس سنگ‌های این محوطه از کریستال سفید و براق است و اگر کسی بخواهد از روی آن‌ها گذر کند جای پای او در این قسمت باقی می‌ماند که این ویژگی برای گردشگرانی که به این منطقه سفر می‌کنند یکی از جذابیت‌های قوری قلعه به حساب می‌آید.

تالار مریم را قندیل‌های زیبا احاطه کرده و جلوه‌ای افسانه‌ای به آن محوطه بخشیده‌اند. قندیل‌های این قسمت هر کدام به شکل‌های مختلفی مانند نیم‌رخ شتر، کوهان شتر، مار، کرکس، شیرسنگی، کاخ سفید، قلب، کشتی، برج پیزا، بابا نوئل، مجسمه‌ی فردوسی، طوطی و ... درآمده‌ که هرکدام تداعی‌کننده تصاویر خاصی برای بازدیدکنندگان هستند. علت نام‌گذار این تالار به مریم نیز وجود قندیلی به شکل مریم مقدس است.

یکی دیگر از بخش‌های این غار به تالار بلور یا بتهوون معروف که در عمق هزار متری قرار گرفته است، درون و اطراف حوضچه‌های این تالار قندیل‌هایی شکل گرفته که با لمس هر کدام از آن‌ها صدایی شبیه به یکی از نت‌های موسیقی شنیده می‌شود. این بخش به گفته گردشگران و کارشناسان یکی از زیباترین و تماشایی‌ترین بخش‌های این اثر طبیعی است.

قسمت اصلی و ترسناک غار نیز به «تونل برزخ» شهرت دارد، در این بخش سقف غار به آب چسبیده است و کارشناسان ابعاد آن را برابر با 12 متر طول و هشت متر عرض عنوان کرده‌اند.

عده‌ای بر این باورند که این غار نام خود را از قلعه‌ای شبیه به قوری که در نزدیکی محل غار قرار داشته، گرفته است. برخی نیز می‌گویند این غار در ابتدا به «گورا قلا» شهرت داشته چرا که در زبان کردی گورا به معنی بزرگ و قلا به معنی قلعه است. البته برای هیچ کدام از این نام‌ها سند اثبات‎ شده‌ای وجود ندارد و طبیعتا نام این غار از نام مکان که روستایی نزدیک به غار بوده گرفته شده است.

هم‌چنین در این غار حدود 30 شی باستانی به جامانده از دوران ساسانیان شامل ظروف مصرفی و تزئینی، چند ظرف از جنس نقره مربوط به منطقه اورامان، چند کتیبه اطراف دهانه اصلی غار و جمجمه انسان یافت شد که نشان از اهمیت و قدمت تاریخی این منطقه و برای گردشگران علاقه‌مند به تاریخ جذاب است.

منبع:
جاذبه‌های گردشگری ایران

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جاذبه های گردشگری ایران جاذبه گردشگری گردشگري ايران كرمانشاه غار قوری قلعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۷۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت

آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد. 

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۳ هزار و ۴۱۵ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۷۸۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۶۰۴ مخاطب توانست به فروشی معادل ۸۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان برسد. 

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۱۱۰ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۵۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی ساعت ۱۸ با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۶ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۹۶ مخاطب، فروشی معادل ۲۱۲ میلیون۲۹۶ هزار تومان داشته است. 

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۲۰۵ مخاطب به فروشی معادل ۱۳۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۵۱۶ مخاطب به فروشی معادل ۵۳ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۲ اجرا، ۳۰۲ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۲۷ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان دست یافته است. 

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۶ اجرا میزبان ۱۲۳ مخاطب بوده و به فروش ۹ میلیون و ۹۰ هزار تومان دست پیدا کرده است. 

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ چهارمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۱۵۷ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان فروخته است. 

همچنین نمایش «شاماران» به کارگردانی ساسان شکوریان نیز که اجرای خود را از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۱۵ اجرا توانسته است ۴۹۸ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بفروشد. 

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۶ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۶۰۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۴۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان دست پیدا کند. 

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۵ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۷۶۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۵۰ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری انجام شد، با ۱ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۲۴۴ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۱۹ میلیون و ۸۸۸ هزار تومانی برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • زور چلسی به شگفتی‌ساز فصل نرسید
  • پلمب۲ تالار متخلف در صومعه‌سرا
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • شازده کوچولو به روایت عکس
  • نسل جدید با مربی گمنام به دنبال شگفتی/ والیبال به المپیک می‌رسد؟
  • نقی‌زاده: در جام شگفتی‌ها تیم‌های بزرگی را حذف کردیم
  • چه رسم زیبایی داشتند بازاری‌های قدیمی! (فیلم)
  • المپیک شگفتی‌ها
  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور