Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@13:40:25 GMT

دل‌های راهی از مرز عاشقی/عزم رفتن «بی هراس جان» در شلمچه تکرار شد

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۷۴۲۱

دل‌های راهی از مرز عاشقی/عزم رفتن «بی هراس جان» در شلمچه تکرار شد

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری مهر، گروه استان ها، سیده فاطمه هلالات: مرز شلمچه این روزها تکاپویی دوچندان یافته است. ردیف ردیف ماشین می‌آید و ترافیک‌های روان شلمچه از رونق سالیانه‌اش خبر می‌دهد. هرسال همین موقع این‌طور می‌شود، می‌آیند که بروند.

در این روزها گذرگاه شلمچه محلی برای تلاقی دل‌های عاشق و دلداده می‌شود. این بار اما فضا التهابی دیگر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب تند و شرجی بخشی از داستان است. اینجا التهاب را نه در صورت‌های گر گرفته که در دل‌های مشتاق می‌توان دید.

باد هر از چند گاهی خودنمایی می‌کند تا روحی تازه به فضا ببخشد. صدای پیرمردی طنین می‌اندازد، «هله بل زوار». اینجا و این موقع از سال هیچ فرقی نمی‌کند با چه زبانی خوش‌آمد بگویی همه می‌دانند محتوای سخنت نمی‌تواند جز خوش‌آمد و آرزوی سفر امن باشد.

مه مهربانی

در  گرماگرم زیارت و آمدوشد زائران، مواکب شلمچه به مه پاش های مسیر قانع نشده‌اند، مه پاش های ابتکاری علم کرده‌اند و اگر این هم نباشد گلاب‌پاش‌ها را رو می‌کنند تا برای خنکی استفاده شوند، مبادا گرما طاقتی را طاق کند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

محمود یکی از مأموران گلاب‌پاشی است. خودش که می‌گوید آب است، گلاب نیست. خنده ریزی تحویل می‌دهد و می‌گوید: یکی دو قطره گلاب قاطی آب کردیم تا هوا عوض شد.

عرق از رگه‌های موهای سفید شقیقه‌اش جاری است. ادعا می‌کند گرما را حس نمی‌کند. تند و تند میان زائران می‌رود و اهرم مخزن فلزی‌اش را فشار می‌دهد و دایره‌ای آبپاش می‌شود.

از ذوق و شوقش می‌گوید. از اینکه روزی‌اش این روزها اینجاست و خدایش روزی‌اش را در دست‌های مولایش حسین(ع) گذاشته است.

حاجتی ندارد. مکث می‌کند، کمی بیشتر که فکر می‌کند، می‌گوید: آرزو دارم، مگر می‌شود آرزو نداشته باشم اما این کار را برای حاجت‌روایی انجام نمی‌دهم همین‌که اهل‌بیت (ع) از من راضی باشند برایم دنیایی ارزش دارد.

وقت بیشتری برای حرف زدن ندارد. ظهر است و وظیفه‌اش این وقت روز سنگین‌تر می‌شود. باید هوای را مطبوع کند.

طعم شیرین اطعام

دست‌هایش را باز و صدایش را بلند می‌کند و می‌گوید «غذا حاضر است، بفرمایید». جوری می‌ایستد که از هر طرف بخواهی گذر کنی با او برخورد داشته باشی. برایش مهم نیست صف غذا تا نزدیکی جاده رسیده است. مهم این است که زائری گرسنه نماند.

ظهر است و نزدیک اذان، زائر نباید گرسنه بماند! این بند اول کتاب نانوشته قانون مواکب خدمات رسان شلمچه است. هرکس به نحوی میزبانی می‌کند مبادا زائری بدون صرف وعده‌غذا از مرز گذر کند. به فاصله مردهایی به چشم می‌خورند که مأموریتشان در این وقت روز تنها فراخواندن زائران به سفره‌هایشان است.

سر صف‌ها اما همه هستند از هر زبان و گویشی، با هر نوع پوششی. خادمان هر کدام به کاری مشغولند. پیرمردی در پیشخوان ایستاده به هر نفر یک‌لقمه می‌دهد و یک نارنگی. کمی آن‌طرف‌تر دستگاه‌های یخمک سازی کار می‌کنند. یخ در بهشت پیش کش ظهرهای شلمچه به بزرگ و کوچک است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

مهدی یکی از خدام است. می‌گوید: «این دستگاه مغازه یک بنده خدایی است که این روزها اینجاست. ما شربت درست می‌کنیم و یخ دربهشت تحویل می‌دهیم. در این هوا می‌چسبد».

آرزوی دیرین یک بوسه

در صف غذا پیرزنی با فاصله از جمعیت ایستاده است. خادمی مرتب سراغش می‌رود و از احتیاجش می‌پرسد. اسمش مریم است. نه نه و بی‌بی هم ندارد. یک کلمه است، مریم.

مریم از کرمان با ویلچرش آمده. می‌گوید در سن ۷۰ سالگی اولین بار است که راهی کربلا می‌شود. از پس گوش‌های سنگین و چشم‌های کم‌سویش اگر متوجه شود که از حس و حالش می‌پرسی یک جمله پاسخت را می‌دهد، «می‌خواهم بروم زیارت».

 از لبخند این چهره آفتاب‌سوخته تنها می‌توانی بفهمی که مشتاق است. دلیلش را که می‌پرسی می‌گوید.«می‌خواهم ضریح امام حسین(ع) را ببوسم، می‌خواهم ضریح عباس را ببوسم».

نشانه‌ای برای ظهور

نقطه اشتراک مریم بانو و آقا ابراهیم یک ویلچر است. ابراهیم کشاورزی از استان فارس به شلمچه آمده تا برای پنجمین بار با ویلچرش مسیر پیاده‌رویی اربعین را طی کند.

شلمچه را خوب می‌شناسد. هنوز تصویر آن زمانی که نوجوانی ۱۴ ساله بود و به اینجا آمد را به‌وضوح به خاطر دارد. بحبوحه جنگ بود و او می‌خواست جنگاور باشد. آن موقع هم مثل امروز هیچ‌چیز نه دوری راه و نه گرمی هوا مانعش نشد.

برایش تعجب دیگران از سفر امثال او با این وضعیت عجیب است. «مشکلی نیست. سخت نیست» تنها پاسخ‌های او برای سؤال‌های این‌چنینی است. در ادامه به جمعیتی که جلو گیت‌های تجمع کرده‌اند اشاره می‌کند. جمعیتی که به بیشتر از چند صد نفر می‌رسد. می‌گوید: به نظر شما این جمعیت را گرما فراری می‌دهد؟

برای چند لحظه خاطرات دوران جبهه‌اش را به خاطر می‌آورد، آن موقع ها که بعد از عملیات کربلای ۵ دیگر نتوانست روی پاهایش بایستد. کمی که می‌گذرد با لبخندی همیشگی‌اش به امروز برمی‌گردد و می‌گوید: آن وقع به مخیله کسی خطور نمی‌کرد که بعد از هشت سال جنگ بدون درگیری بتوان وارد کشور مهاجم شد و دشمنان جانی دیروز برداران امروز شوند که از جان و مالشان برای ما هزینه می‌کنند.

او همه این‌ها را معجزه امام حسین (ع) می‌داند و حسین بن علی (ع) را بزرگ‌ترین معجزه پروردگار. او معتقد است این اجتماع میلیونی که حاصل تجمع ملت‌ها اعم از مسلمان و غیرمسلمان بر سر آرمان مشترک است، مقدمه ای است برای ظهور امام عصر (عج).

ابراهیم می‌رود و می‌شود یکی از حدود ۸۰ هزار زائری که از مرز شلمچه راهی عراق شدند تا در بزرگ‌ترین مانور عالم تشیع شرکت کند.

اینجا وزش باد شدت گرفته و آخرین تصویر زائران راهی از مرز عاشقی، پرچم‌ها و بیرق‌های حسینی است که در باد خوش‌رقصی می‌کنند تا بروند و بازگردند.

کد خبر 4742324

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین 98 مرز شلمچه چذابه اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر گرگان زائران اربعین شیراز قزوین گردشگری خطبه های نماز جمعه نیروی انتظامی شهرکرد بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۷۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق

به گزارش خبرگزاری مهر، در ساعات پایانی شنبه شب و بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین، نیروهای مسلح ایران با انجام حملات ترکیبی با استفاده از موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد اهدافی را در منطقه نقب و پایگاه هوایی نواتیم در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار داد. سپاه با انتشار بیانیه‌ای نام این عملیاتی انتقامی علیه رژیم صهیونیستی را «وعده صادق» نامید؛ عملیاتی که دفاعی مشروع در پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق بود. در پی این عملیات، کشورهای غربی نگران واکنش‌های بعدی ایران در صورت اقدامات احتمالی تنش زای رژیم اشغالگر قدس بوده و در تماس‌های مکرر، نتانیاهو را از اقدامات احساسی برحذر می‌داشتند.

اما در این میان واکنش‌های قابل تاملی را از مقامات نظامی و سیاسی در آلبانی شاهد هستیم.
در اولین واکنش سفیر رژیم صهیونیستی در آلبانی طی یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد هدف بعدی موشک‌های ایرانی، آلبانی است.


آگیم نشو سفیر سابق آلبانی در ایالات متحده هم نیز مدتی بعد در مصاحبه با تلویزیون تاپ چنل آلبانی از یک پیام محرمانه امریکا پرده برداشته و گفت: «ما به عنوان یک کشور کوچک باید در سیاست‌هایمان بسیار محتاط باشیم. مهمترین مسئله برای ما تامین امنیت کشورمان هست. این یک خطر واقعی است، زیرا نامه نمایندگان کنگره آمریکا در مورد مجاهدین را داریم که گفته‌اند تصور می‌شود از دیگر کشورهای مبدأ علیه آلبانی حمله موشکی انجام شود که برای جلوگیری از رعب و وحشت در بین مردم، پنهان شد.»


همچنین ژنرال سادر لشای نظامی برجسته آلبانیایی و وزیر اسبق این کشور، نیز طی مصاحبه با برنامه «بریکینگ» ادعا کرد: «ما باید در سطح حملات هیبریدی، عملیات‌های برون مرزی ایران و سایر اقدامات احتمالی ایران هوشیار باشیم. موشک‌های بالستیک آن‌ها می‌توانند به اطراف آلبانی برسند»


با توجه به این واکنش‌های فوق، سوالی که به ذهن متبادر می‌شود این است که چرا همزمان با عملیات وعده صادق مسئولین آلبانیایی چنین واکنش‌هایی داشته و نگران از حمله قریب الوقوع موشک‌های ایرانی بودند؟


بی شک علت اصلی این نگرانی و هراس، میزبانی این کشور از منافقین می‌باشد. مقامات آلبانی به خوبی می‌دانند که همکاری راهبردی و گسترده‌ای بین گروهک تروریستی منافقین و رژیم صهیونیستی برقرار است. همکاری یگان تروریسم مجازی و سایبری منافقین به عنوان بخشی از اکانت‌های فارسی زبان اسرائیل، نقش و همکاری منافقین در جاسوسی هسته‌ای، همکاری منافقین در ترور دانشمندان هسته‌ای، همکاری میدانی و اطلاعاتی منافقین با رژیم صهیونیستی در جنگ سوریه و موضوعاتی مانند ترور شهید مصطفی بدرالدین، نقش منافقین در شهادت شهید فخری زاده و… تنها بخشی از همکاری مابین گروهک تروریستی منافقین و رژیم منحوس صهیونیستی است و مقامات آلبانی با اطلاع از این سابقه، نگران واکنش ایران می‌باشند.

کد خبر 6088715 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • هراس اسرائیلی‌ها از افتتاح غرفه در شصتمین دو سالانه هنر ونیز + فیلم
  • هراس افسران صهیونیست از پاسخ تنبیهی ایران (فیلم)
  • هراس اسرائیلی‌ها از افتتاح غرفه در شصتمین دو سالانه هنر ونیز
  • هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق
  • فیلم| هراس افسران صهیونیست از پاسخ تنبیهی ایران
  • هراس نتانیاهو از تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند
  • حضور منتخبان جامعه جوانان ورزشی در مناطق عملیاتی جنوب